074 - 312 113 23

Ekholmsvägen 39B
127 48 Skärholmen

Mysig fikahörna planeras!

Att vi mest har lagt vårt krut på maten vi erbjuder har haft sina självklara skäl, men nu är det dags för oss att också utveckla fika-delen. Vi har inga planer på att bli något café, men för att det ska bli mysigare att ta sig en fika efter maten och även för att kunna frigöra fler bord till matgäster så planerar vi nu en mysig fikahörna med soffor och fåtöljer på Fru Sofie. Att kunna lämna bordet när man har ätit klart och ta med sig kaffekoppen och en kaka och slå sig ner i mjuk sitthörna tror vi kommer att bli perfekt. Kanske kan man sitta där och bläddra i en tidning eller helt enkelt bara umgås med sitt sällskap medan man låter maten smälta.

Så nu ska vi börja bygga om lite och köpa in lite nya möbler. Vi kommer att beställa möblerna från Trademax då vi har god erfarenhet av dem sedan tidigare. Det finns ett stort urval av soffor här och vi har bestämt oss för att välja denna soffa samt fåtölj i samma stil. Exakt hur fikahörnan kommer att se ut är inte riktigt klart än, men vi räknar med att det kommer att bli två grupper med en soffa, två fåtöljer och ett soffbord, samt några fåtöljer på sidan om så att man kan välja hur man vill sitta.

Det här är ju fortfarande i ett ganska tidigt skede så ni är varmt välkomna att komma med förslag, idéer och önskemål om ni har några sådana. Vi lyssnar alltid på våra kunder – det är ju för er skull vi gör det här, och det är viktigt att det blir så som ni vill ha det så att ni trivs och så att fikahörnan blir välanvänd. Vi kommer att försöka skärma av den lite från resten av matsalen och det här är förstås inget som kommer att påverka själva matsalen. Vi kommer fortfarande att ha lika många bord och det kommer inte att bli trängre. Det ska helt enkelt bara möbleras om lite och förändras till det bättre!

I samband med att vi fixar vår fika-hörna kommer vi också att utöka vår fika-meny med lite trevliga kakor och olika slags kaffe och te. Vill ni redan nu prova på att baka den goda morotskakan som ni snart hittar i vår meny så kommer receptet här:

Morotskaka
– 3 ekologiska ägg
– 3 dl strösocker
– 3 dl vetemjöl
– 1 tsk vaniljsocker
– 3 tsk bakpulver
– 1 ½ tsk malen kanel
– 1 tsk malen kardemumma
– ½ tsk malen ingefära
– 1 nypa salt
– 1 ½ dl solrosolja
– 4 ½ dl rårivna morötter

Cream cheese frosting
– 60 g mjukt smör
– 4 dl florsocker
– 1 tsk vaniljsocker
– Skal av 1 lime
– 100 g Philadelphiaost

Tillagning
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Cream cheese frosting
1. Vispa alla ingredienser krämigt.
2. Bred frostingen över morotskakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *