074 - 312 113 23

Ekholmsvägen 39B
127 48 Skärholmen

Välkommen till bloggen

Varmt välkommen till Fru Sofies nya blogg! I samband med lanseringen av vår nya hemsida bestämde vi oss för att skaffa en blogg där jag, Sofie, kan dela med mig av recept, vad som händer på restaurangen och annat som kan vara roligt att läsa om. Det är ett sätt för oss att nå ut ännu bättre till er, och en chans för er att följa oss lite närmare. Jag tror och hoppas att det kommer att bli en bra blogg, och ni som läser får väldigt gärna kommentera, tycka till och komma med förslag på saker ni vill läsa om.

Jag tänkte börja med att dela med mig av receptet på våra uppskattade vegetariska kroppkakor. Vi erbjuder vegetariska alternativ för flera av våra rätter på à la carte-menyn, och vi har minst ett vegetariskt alternativ på Dagens Lunch!

Vegetariska kroppkakor
Kroppkakor:
• 10 potatisar (King Edward)
• vatten
• 2 ½ dl vetemjöl
• 1 ägg
• 1 tsk salt

Fyllning:
• 2 gula lökar
• 200 g champinjoner
• 1 msk smör
• ½ tsk mald kryddpeppar
• ½ tsk salt
• ½ dl hackad persilja

Kokning:
• 2 l vatten
• 3 tsk salt

Tillagning:
• Kroppkakor: Skala och koka potatisen. Pressa den i en purépress och låt svalna. Tillsätt mjöl, ägg och salt. Arbeta inte degen för mycket då den kan bli kladdig.
• Fyllning: Skala och tärna löken fint. Hacka champinjonerna. Fräs lök och champinjoner några minuter i matfettet i en stekpanna. Tillsätt peppar, salt och persilja.
• Forma potatisdegen till en rulle och dela den i bitar. Gör en fördjupning i varje bit, lägg i grönsaksfyllning och förslut kroppkakan väl.
• Kokning: Koka upp vatten och salt. Lägg ner kroppkakorna i vattnet. Sjud kroppkakorna cirka 10 minuter.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *